Familie van Leeuwen

Ons gezin bestaat uit ons als ouders (Co & Ina), vier dochters en één zoon (22, 21, 19, 17 en 14 jaar oud). De oudste twee zussen van Elise zijn getrouwd en haar oudste zus heeft drie kinderen. 

Elises handicap heeft altijd veel gevraagd van het gezin. En nog steeds ondervinden we veel hinderlijke voorvallen. Veel draait om Elise en dat vraagt continu aanpassing van iedereen. Elise heeft lieve zussen en een broer die veel van haar houden en bij springen waar nodig is. Vanwege het feit dat Elise zich niet kan aanpassen aan haar omgeving, maar de omgeving aan haar, heeft dit veel van ons gevraagd. Vooral op vakantie gaan, was soms ingewikkeld. Alle veranderingen vragen veel van Elise, dus op stap gaan was vaak een probleem. Dwangmatig gedrag nam dan toe en dat was een inbreuk op de ontspanning en gezelligheid. 

Op dit moment is vooral logeren een probleem voor Elise. Ze legt veel druk op het gezin door continu, op haar manier, te vragen of en wanneer ze moet gaan logeren. Het is zeer moeilijk duidelijk te maken en de spanning loopt dan snel op bij haar.

Als gezin genieten we veel van Elise. Helaas is de huidige woonsituatie voor zowel Elise als het gezin te belastend waardoor het genieten er bij inschiet. Daarom is het realiseren van een woonunit voor Elise noodzakelijk om de rust en ontspanning terug te brengen in het gezin.

Wat nu?

STEUN ONS DOEL